Kirándulás

A Mátra számtalan nagyszerű élményt kínál az idelátogató számára: a túrázók, a téli sportok kedvelői, az erdő szerelmesei, kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra érdekes programokat.
Kedvcsinálóként Vendégeinknek, csokorba gyűjtöttünk néhány oldalt, amelyek segítséget nyújtanak a pihenés aktív és tartalmas eltöltéséhez Mátraszentlászlón és környékén.

Vörös-kő kilátó rövid sétával megközelíthető, tiszta időben a Magas Tátráig is ellátni.
Sípark – Mátraszentistván
A Mátra szívében található Mátraszentistváni Síparkban a látogatók 10 pályán, közel 4 kilométeren, 9 hektáros területen élvezhetik a síelést.
https://www.sipark.hu/

Oxygen Adrenalin Park
Mátrafüred, és Mátraháza között a sástói kőbányában, az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában nemcsak az adrenalint termelő élményelemektől áll el a lélegzetünk, hanem az elénk táruló panorámától is. Derűs időben Kékestetőtől az Alföldig elláthatunk.
Innen indul a Mátra legújabb attrakciója, a Kalandparkot és Sástót összekötő libegő.  62 széken, 124 személy teheti meg a hét perces menetidőt!
https://adrenalin-park.hu/
Sástó-kilátó
Sástó Magyarország legmagasabban fekvő tava a Mátra hegységben, Gyöngyös külterületén. Kiváló csónakázó- és horgászhely. 50 méter magas kilátóval.
Ágasvár-turistaház
Az Ágasvári Turistaház a Mátra nyugati peremén, Pásztótól tíz kilométerre keletre, Mátrakeresztes és Mátraszentistván között nagyjából félúton helyezkedik el. A 21-es útról Pásztót elérve már távolról feltűnik Ágasvár jellegzetes hegyes kúpja. A házat autóval teljesen megközelíteni nem lehet, az utolsó néhány kilométert kizárólag gyalogosan lehet megtenni.